Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، فتح الله بیات  اظهار کرد: آن چارچوب و زیرساختی که در قانون برای تعیین دستمزد مشخص شده است ماده ۴۱ قانون کار است و طبق همین ماده قانونی همه ساله دستمزد تعیین می شود. شرکای اجتماعی در جلسات شورای عالی کار باید در بحث تعیین دستمزد هم به نرخ تورم توجه داشته باشند و هم سبد معیشت را مدنظر قرار بدهند و بر اساس آن یک رقم مشخص را برای هزینه سبد معیشت اعلام کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به مصوبه کمیسیون تلفیق درباره احتمال افزایش ۶۰ درصدی حداقل دستمزد کارگران ابراز عقیده کرد و گفت: کارگران همچون کارمندان بودجه دولتی ندارند که میزان افزایش  حقوق آنها یک رقم و درصد مشخص و قابل توجه باشد؛ در خصوص جامعه کارگری طرف حساب کارگران، کارفرمایان بخش خصوصی و دولتی هستند لذا نمی توانند به صورت فرمایشی و دستوری بگویند حقوقها برای سال آینده فرضا ۵ میلیون یا ۶ میلیون تومان شود اما انتظار و درخواستی که از اعضای شورای عالی کار داریم این است که هر تصمیمی که درخصوص افزایش دستمزد گرفته می شود روی پایه حقوق کارگران اعمال شود.

بیات با بیان اینکه بسیاری از کارگاهها به ویژه کارگاههای کوچک، مزایای دستمزد مثل حق مسکن و بن خواربار را به کارگر نمی دهند، اظهار کرد: کارگران امروز اگر حقوق خود را کامل دریافت کنند تا  ۱۰ روز بیشتر دوام نمی آورند.اگر کارگری با توجه به وضعیت اقتصادی شش ماه یا یکسال بیکار شود کانون زندگی اش از هم پاشیده می شود از این رو از شورای عالی کار می خواهیم که در خصوص افزایش حقوق کارگران با مساعدت و همراهی بیشتری تصمیم بگیرند و حقوق مبنا و پایه دستمزد را افزایش دهند تا همه کارگران بتوانند آن را دریافت کنند.

رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی با بیان اینکه حقوق و دستمزد بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی از طریق شورای عالی کار تعیین و اعلام می‌شود، خاطرنشان کرد: علیرغم آنکه ملاک اصلی تعیین مزد طبق قانون کار هم نرخ تورم است که بانک مرکزی اعلام می کند و هم سبد معیشتی است که نمایندگان کارگری تلاش می کنند تا نرخ اقلام و هزینه هاب آن را استخراج کنند ولی متاسفانه می بینیم که به آن عمل نمی شود.
وی ادامه داد: سال گذشته رقم هزینه سبد معیشت کارگران حدود ۷ میلیون تومان اعلام شد ولی حداقل دستمزد کارگران دو میلیون و ۶۵۰ هزار تومان تصویب شد که با مزایای بن خواربار و حق مسکن به ۴ میلیون تومان افزایش یافت و تا ۷ میلیون تومان هم نرسید.

بیات بار دیگر بر ضرورت افزایش پایه حقوق کارگران برای سال ۱۴۰۱ تاکید کرد و گفت: درصد افزایش دستمزد کارگران باید برای سال آینده بیشتر و پایه دستمزد تقویت شود چون بیشتر بنگاه‌ها و کارگاهها این مزایا را به کارگران نمی دهند؛ البته مزایای جانبی مثل حق مسکن، بن خواربار و حق اولاد هم باید بالا برود ولی هرچه حقوق مبنا افزایش یابد به نفع عموم جامعه کارگری است.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

کد خبر: 1128608 برچسب‌ها حقوق

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: حقوق شورای عالی کار میلیون تومان حقوق کارگران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۰۹۴۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

​بیمه شدگان تامین اجتماعی فورا بخوانند

نرخ بیمه کارگران مشمول قانون کار، بر اساس حداقل دستمزد آن‌ها محاسبه می‌شود و معادل ۳۰ درصد حقوق و مزایای مشمول بیمه است. بر اساس مصوبه شورای عالی کار ۲۷ اسفند ۱۴۰۲، حداقل دستمزد کارگران برای سال ۱۴۰۳ به میزان ۹میلیون‌و۳۲۲هزار تومان تعیین شد.

بنابراین، میزان حق بیمه سهم پرداختی کارگران در سال ۱۴۰۳ معادل ۹۳۱هزارو۱۸۰ تومان خواهد بود؛ به این ترتیب که ۷ درصد حق بیمه سهم کارگران است که کارفرما از حقوق و مزایای ماهانه کارگر کسر کرده بر روی آن ۲۳ درصد حق بیمه سهم کارفرما را اضافه کرده و به تامین اجتماعی واریز می‌کند.

به گزارش منیبان، در توضیح جزئیات حق بیمه تأمین اجتماعی کارگران، گفته شده که حق بیمه پایه کارگران، ۷ درصد از حداقل دستمزد آن‌ها یعنی معادل ۶۵۲هزارو۵۴۰ هزار تومان است. حق بیمه بیکاری هم یک درصد از حداقل حقوق و معادل ۳۹هزارو۲۲۰تومان تعیین شده است.

حق بیمه حوادث ناشی از کار هم ۲ درصد از حداقل دستمزد را به خود اختصاص داده که عددی معادل ۱۸۶هزارو۴۴۰ تومان می‌شود. بنابراین درمجموع میزان حق بیمه تامین اجتماعی کارگران در سال ۱۴۰۳ معادل ۹۳۱ هزار و ۱۸۰ تومان خواهد بود.

طبق ماده (۲۸) قانون تامین اجتماعی، مبلغ حق بیمه به میزان ۳۰ درصد مزد یا حقوق بیمه‌شدگان مشمول قانون کار است که از این میزان ۲۳ درصد (۲۰ درصد حق بیمه + سه درصد بیمه بیکاری) بر عهده کارفرما و هفت درصد بر عهده بیمه شده است (که علاوه بر میزان نرخ فوق الاشاره، سه درصد نیز به وسیله دولت تامین می‌شود).

همچنین طبق ماده (۳۶) قانون کارفرما مسئول پرداخت حق‌بیمه سهم خود و بیمه‌شده به سازمان بوده و مکلف است در موقع پرداخت مزد یا حقوق و مزایا سهم بیمه شده را کسر کرده و سهم خود را بر آن افزوده به سازمان تامین اجتماعی تأدیه کند.

هرچند که بر اساس قوانین وزارت کار، کارفرما وظایفی در قبال کارگر دارد و تمام موارد آن‌ به‌درستی اجرا می‌شود و در صورت اجرانشدن هر کدام از آن‌ها، قانون به‌تمامی به حقوق کارگران رسیدگی می‌کنند، اما باز هم لازم است کارفرما و کارگران به‌طور کامل از قوانین و حقوق خود آگاه باشند. می‌توانید در ازکی همه‌چیز درباره حق بیمه تأمین اجتماعی و شرایط و قوانین آن را بخوانید.

 

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • علم الهدی : برای حل مشکلات معیشتی کارگران نمی‌توانیم تنها به دنبال افزایش دستمزد باشیم
  • عیدی سال ۱۴۰۳ چقدر است؟
  • فرمول اضافه حقوق ۱۴۰۳؛ چقدر به حقوق شما اضافه می‌شود؟ | عیدی سال ۱۴۰۳ چقدر است؟
  • فرمول تعیین حقوق کارگران تغییر می‌کند؟
  • فرمول تعیین دستمزد کارگران تغییر می‌کند؟
  • ​بیمه شدگان تامین اجتماعی فورا بخوانند
  • روایت عضو شورای عالی کار درباره دستمزد کارگران/ فرمول تعیین حقوق کارگران تغییر می‌کند؟
  • وزارت کار: تورم و حقوق کارگران به یک اندازه افزایش یافته است
  • واکنش عجیب معاون وزیر کار درباره رقم دستمزد کارگران/ رعیتی‌فرد: تورم ۱۲۶ درصد بالا رفت، حقوق ۱۱۹ درصد
  • معاون وزیر کار : دستمزد کارگران در کنار افزایش تورم تقریبا رشد کرده